Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Puolimatkan Talli Puolimatkantie 244
04380 Tuusula

044-5044243 /Tuulia

puolimatkantalli@gmail.com

Tuntikuvaukset

Alkeistunti

Mennään taluttajan kanssa lähinnä käyntiä ja ravia ratsastajan tasapainon mukaan. Harjoitellaan ohjaamista, oikeaa istuntaa, välimatkojen pitämistä, kevyttä ravia ja kun se onnistuu niin myös harjoitusravia. Harjoitellaan hevosen taluttamista.  

Jatkotunti Jatketaan alkeistunnin harjoituksia ja mukaan tulee myös laukan harjoittelu sekä hevosen asettaminen. Ratsastajilla ei ole enää taluttajia.

He C, helppo C

Kaikki askellajit, pohkeenväistö, pysähdykset, puolipidäte ja puomiharjoituksia. 

He B, helppo B

Kaikki askellajit reippaammassa tempossa, He C asioiden lisäksi tulee temponvaihtelut ja avotaivutus. Johdanto kokoamiseen ja liikkeen lisäämiseen tasapainon puitteissa.

He A, helppo A

He B asioiden lisäksi harjoitellaan kokoamista ja lisäämistä (pidentämistä), sulkutaivutusta, syvennytään hevosen liikkumisen parantamiseen ja miten se tehdään. Vaaditaan hyvää kehonhallintaa. Laukataan samaan aikaan ryhmänä. Ryhmän halutessa voidaan harjoitella kouluratoja.

Kaikilla tunneilla pääpaino on istunnassa ja ensin korjataan ratsastajan istunta siihen malliin, ettei se häiritsi hevosen liikkumista. Otathan tämän huomioon osallistuessasi tunnille. Kaikilla tunneilla tasosta riippumatta korjataan istuntaa. Tunti voi olla myös pelkästään istunnan harjoittelua. Kaikki ratsastajat tasosta riippumatta ovat tervetulleita, ratsastuksen opettelu on mahdollista kaikilla tasoilla!

Maastakäsittelytunnit

Maastakäsittelytunteja suositellaan kaikille, mutta erityisesti niille, joilla on hankaaluuksia hevosen kuntoonlaitossa ja maastakäsin toimimisessa. Tunneilla opetellaan hevosen kanssa luontevasti toimimista, luodaan yhteyttä hevoseen ja käydään perusmaastakäsittelytekniikoita läpi.

Kysykää ajankohtaa. Tunteja järjestetään kysynnän mukaan.