Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Puolimatkan Talli Puolimatkantie 244
04380 Tuusula

044-5044243 /Tuulia

puolimatkantalli@gmail.com

 

Yleistä tietoa

Hevoset laitetaan itse kuntoon ja tarvittaessa saa apua. Ryhmä aloittaa tunnin, kun kaikki ratsastajat ovat kentällä. Tallilla on palkattu työntekijä auttamassa ratsastajia hevosten kuntoonlaitossa. Pienten lasten vanhemmat ovat tervetulleita opettelemaan kuntoonlaittoa työntekijän kanssa. Sen jälkeen he voivat tarvittaessa auttaa lasta kuntoonlaitossa. Hevoset hoidetaan myös tunnilta pois. Kuntoon laittoon olisi hyvä varata aikaa noin puoli tuntia molempiin päihin tuntia ja vielä enemmän, jos lainaat varusteita tallilta. Varaathan riittävästi aikaa!

TÄRKEÄÄ! Varaa mukaan säänmukainen varustus.

Tunteja voidaan muokata myös ratsastajien toiveiden mukaan esimerkiksi harjoitellen jotain vaikealta tuntuvaa asiaa perusteellisemmin.

Tunteja on mahdollista pitää myös aamulla tai päivällä.

Yksityis- ja liinatunteja on mahdollista saada nyt myös iltaisin, kun käytössä on kaksi kenttää.

 

Ratsastusvarusteista  muutama huomio

  • Talviratsastushousut tai toppahousut ovat hyvät pakkaskeleillä. Pelkät kesäratsastushousut eivät riitä. Tavallisissa toppahousuissa voi myös ratsastaa.
  • Kumiset ratsastussaappaat ovat todella kylmät talvella, lapsille mieluiten tavalliset talvikengät (Kuomat tms. ) ja kenkiin pitäisi mahtua 1-2 villasukkaa niin, että varpaat mahtuvat liikkumaan vielä siellä.
  • Toppahanskat (sisälle voi laittaa villaista) ovat ehdottomat niin lapsilla kuin myös aikuisilla. Sormet paleltuvat helposti reippaammillakin tunneilla koska hevosen selässä "tuulee". Tavallisissa puuvillaisissa sormikkaissa sormet jäätyvät varmasti. Nahkahansikkaat eivät myöskään toimi talvella.
  • Jos lapsi ei ole asianmukaisesti varustettu tuntia varten, puemme lisävillasukkia sekä -vaatteita ja ratsastustunti alkaa, kun lapsella on tarpeeksi vaatetta päällä.

 

Varusteet  

Kypärän käyttö on pakollista, sitä voi aluksi lainata tallilta. Myös turvaliiviä voi lainata tallilta. 

Kannusten käyttö on kielletty kaikilta muilta paitsi kisaryhmältä. Apuohjia ei käytetä. Kaikki hevoset kulkevat luonnostaan oikeinpäin, jos ratsastaja ei häiritse hevosen eteenpäin liikkumista. Tarkista, saako ratsullasi käyttää raippaa (lyhyt tai pitkä). Raippaa saa lainata tallilta.

Kaikki hevoset liikkuvat luonnostaan oikeinpäin, siksi apuohjia ei tarvita. 

 

Kurssit

Tallilla järjestetään säännöllisesti erilaisia intensiivikursseja. Noin kerran kuukaudessa kysynnän mukaan järjestämme mm. aikuisten intensiivi istuntakursseja. Kursseilla ratsastetaan kahden päivän alkana 2 x 1,5 tuntia. Tämän lisäksi kurssiin kuuluu 3 tuntia teoriaa. Teoriaosuus rakennetaan asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta erittäin oleellisena osana siihen kuuluu ratsastustunnilla kuvattujen videoiden analysointi. Oman analyysin antaa myöskin kurssin opettaja, ja kurssin päätteeksi asetetaan tavoitteet ja mietitään omat kehityskohteet.

Kurssille otetaan 4-5 ratsastajaa /kurssi.

Järjestämme myöskin maastakäsittelykursseja kysynnän mukaan.

Kysykää rohkeasti lisää! Huomaa myös S-Etukurssit!

 

Tapaturmavakuutus   

Olethan huolehtinut tapaturmavakuutuksestasi! Ratsastajia ei ole vakuutettu tallin puolesta. Helposti vakuutuksen saat liittymällä johonkin ratsastusseuraan.